IF Norvalla (div 5)

Referat

Referat: Kungsbacka IF A - IF Norvalla (div 5)

Kungsbacka IF - IF Norvalla 2-1 (0-0)
Norvalla startar matchen friskt och har en hög press. Efter ca 10 minuter avtar deras energi och de skapar inte heller några målchanser under den perioden. Om man fått poäng av missade öppna målchanser så hade KIF lett matchen stort. Nu gäller det dock att få bollen i mål. Det var inte fören i andra halvlek som vår provspelare E snappade upp bollen efter ett halvdant ingripande av Norvallas målvakt. Klockan stod då på 51 minuter. Han rullade enkelt in bollen. Målchanser för KIF fanns även i andra halvlek men det var Norvalla som kunde kvittera i minut 58. Valter H i KIF:s mål var bra ute på en frispark men utboxningen gick till en Norvalla spelare som nickade in kvitteringen. Norvalla fick med målet lite luft i sitt maskineri men kom inte till några större farligheter. I 78 minuten så blir det oro i deras backlinje och en panikrensning får en konstig båge som hamnar hos hos E. Han spelar kyligt till en fristående Victor M som placerar in vinstmålet. Det var en bra genomkörare mot ett, tidvis, fysiskt motstånd. Hade KIF gjort mål på hälften av de fina målchanserna så hade matchen aldrig fått någon nerv.

Nu väntar 16-delfinalen i DM och efter att haft bla div 2 lagen Astrio och Onsala i gruppen så lottas vi givetvis mot det högst rankade laget i DM, Falkenbergs FF. Vi hoppas givetvis komma upp i samma nivå som vi gjorde i gruppspelet mot div 2 lagen och också i träningsmatchen mot Vinberg förra helgen. Matchen startar på annandagen kl 12:00 och det ryktas om att det kommer finnas kaffe, dricka och tilltugg att köpa. Matchen spelas på Inlag, Kungsbacka Sportcenter.