Referat: Kungsbacka IF - Lerkils IF

Kungsbacka IF- Lerkils IF 3-2 (2-0)
Första halvlek
KIF för hela slanten. Bra rörlighet, kvickare in i dueller, bra jobb på andrabollar.
Min 15: Yobel Beyan norpar åt sig bollen högt upp, serverar Oliver Spikare som får feeling och skjuter hårt rakt i mål, otagbart. 1-0.
Gästerna skapar ett par ströanfall men utan någon större energi. Nils Mattsson (kvällens lirare) håller ihop mittfältet bra tillsammans med Sebastian Gerhardsson.
Min 34: Edvig Salihi passar Hugo Trommestad som passerar sin back och skjuter mellan benen på utrusande målvakt, 2-0.
Vilket stod sig halvleken ut.

Andra halvlek
Där hann publiken knappt sätta sig förens gästerna nickade in reducering 2-1 via stolpen.
Men bara minuterna senare dras Edvig Salihi ner och domaren blåser en snäll straff. Dock inga större protester. 3-1 genom Erik Lansing.
Sedan blev det gästerna som tog tag i spelet. KIF föll/pressades bakåt och nu var det Lerkil som styrde och ställde. Det var hörnor, inlägg och stundtals bra gästspel.
Min 64: Lerkil tilldelas snäll straff, 3-2. Så var straffördelningen klar!
Fortsatt bollinnehav för gästerna, men så sakteliga jämnas spelet ut. Diverse byten i båda lagen. I KIF kom bl.a. en mycket taggad Alex Dahlström in. Visade gott gry och gjorde det mesta rätt.
Med minuten kvar nickar gästerna i stolpen. Där var det nära men ett kryss hade inte varit rättvist denna kväll.
För över 90 minuter är det en rättvis seger för KIF som gav tre fina poäng in på saldot.