Referat

Referat: IFK Fjärås - Kungsbacka IF

IFK Fjärås – KIF 2-3 (1-3)

Förutsättningarna för en bra fotbollsmatch var ypperliga. Sol, dryga 20 grader, Nationaldag och dryga 200 personer på läktaren.
En del hade knappt hunnit sätta sig ner då första bollen ligger i nät. Malte och Omar bygger ett anfall på högerkanten. Omar slår med sin högerfot en boll på dryga 50 meter till Yobel på vänsterkanten där han servar Victor bollen. Victor trycker dit ledningsmålet med hjälp av en Fjäråsförsvarare. Då hade det gått 1,30 minuter. Fjärås har mycket boll utan att komma till några direkta farligheter. När det gått 11 minuter så har Fjärås haft två halvchanser, på nick och skott, som 17-åriga Valter Heikura inte hade några problem med att ta. I 14 minuten så rinner en Fjäråsförsvarare igenom men Valter avstår med en benparad. I 16 minuten så orsakar en fjäråsmittback en frispark mitt på deras planhalva. Innan nämnde back hinner tillbaka i sin position så spelas den i gång till Nisse Mattsson. Han avancerar och trycker in 0-2 från ca 20 meter. Där och då tystnar den klack 25 personer som positionerat sig på bortre långsidan.
Tre minuter senare så grundlurar Omar samma mittback som gav KIF frisparken tidigare. Vid kortlinjen så spelar Omar in bollen till Edvig Salihi som stöter in 0-3. Inte alls orättvist då Fjärås backlinje samt balanserade mittfältare hade stora problem med KIF:s offensiv. Malte, Omar, Victor och Edvig rev upp stora sår i Fjärås försvar. Sista 15 minuterna så trycker Fjärås på och Valter H. gör några kvalificerade räddningar. I den 34 minuten så kommer det ett inlägg som kvicke O. Nåfors nickar in. Med halvlekens sista spark så är Victor nära att göra 1-4 men Fjärås-målvakten N. Mörlid sträcker ut och får undan bollen.
Det är ett rättvist halvtidsresultat där Fjärås ägde lite mer boll men var uddlösa framåt frånsett sista 10 – 15 minuterna.
I andra halvlek så får Yobel B. ett läge men bollen vrider sig från mål. I anfallet efter så är det #10 i Fjärås som skjuter, 5 meter utanför. Det var väl det som var första 15 minuterna. Rätt avvaktande där Fjärås inte vill gå bort sig samtidigt som KIF-spelarna ligger rätt i positonerna. KIF kom till ett bra avslut av Yobel B men bollen räddas till hörna. I 70 minuten får Fjärås en farlig frispark strax utanför straffområdet. Snabbe O. Nåfors får bollen och placerar den i mål, från en klar offsideposition som assisterande såg och vinkade på. Sista 20 minuterna så spelar KIF av matchen. De offensiva spelarna i ett hårt kämpande hemmalag fastnade i KIF:s försvar. I 85 minuten så får Yobel ett läge fri med målvakten. Sebastian Gerhardsson som byttes in med 10 minuter kvar vinner boll och kommer loss på högerkanten. Han väntar in Victor M. som i straffområdet spelar Nisse M som i sin tur rullar ut till Yobel. Tyvärr så går skottet över. Fjärås reducerar med matchens sista spark till 2-3 där bollen oturligt tar på ett KIF ben.
Idag var det ett hårt arbetande kollektiv som bröt ner Fjärås. Fredrik Magnusson, som höll ihop defensiven bra idag, utsågs till KIF:s bäste spelare av hemmaklubben. Vi får också nämna Valter Heikura, 17 år, som i sin första derbymatch såg till att 3 poäng hamnade i centrala Kungsbacka denna fina Nationaldag.